Selecteer een pagina

Recensies

Theaterkrant

“Hier staat een cabaretier die zo op tournee kan. (…) de door hem zelf op gitaar en piano begeleide liedjes zijn ijzersterk en de grapdichtheid is hoog. Bovendien gáát het ergens over. Braspenning toont zich een veelzijdige cabaretier met een groot gevoel voor taal. Braspenning is geen drammer, hij wil vermaken. En dat doet hij.”
Luuk Verpaalen, 13-11-2021

Dagblad van het Noorden

“Een Utrechtenaar stak er met glans bovenuit. Gevat, slim, geestig én een theater-persoonlijkheid: Boban Benjamin Braspenning. (…) Met klem een cabaretier van de klassieke orde.”
Jacques D’Ancona 14-11-2021,

Meppeler Courant

“Hij is een groot talent dat nu reeds qua inhoud van zijn liedjes en verbindende teksten vergeleken kan worden met een Jan Beuving. De afgestudeerde econoom en filosoof Braspenning is muzikaal, speelt piano en gitaar en creëert spitsvondige liedjes die hij met een heldere stem ten gehore brengt. Boban schuwt de confrontatie met het publiek niet. (…) Van Boban gaan we zeker meer horen.”
Ton Henzen, 10-02-2022

Groninger Studenten Cabaret Festival

“Deze ethische econoom houdt met zijn intelligente liedjes het publiek een scherpe spiegel voor. De liedjes hebben stuk voor stuk oorwormpotentie.”
Jury GSCF ’21

De Verleiders

“Boban Braspenning is een bijzondere verschijning. Intelligent, belezen, taalvaardig, theatraal, muzikaal én beeldend. Het boek ‘Het Bankenwezen’ dat hij getekend en geschreven heeft, is uitermate grappig en toegankelijk. Presenteert hij zijn boek over banken op een podium, dan is dat een feest. Ik vind hem een multitalent, en dat zeg ik niet zo gauw over iemand…”
George van Houts, 23-02-2019

Boban bij Volgspot

Op NPO Radio 5 met Hijlco Span een uur praten over ‘boompje, beestje’. Voor als je wat meer de diepte in wil.

Boban in het AD

Boban (28) heeft drie universitaire diploma’s, was consultant en is nu cabaretier: ‘Ik maak dure grappen’.

Boban bij de Slimste Mens

De kennisquiz met een knipoog. Verloren van een VVD’er. Dan weet je weer dat je links bent.

Langs de lijn en omstreken

Winnaar van het Groninger Studenten Cabaret Festival, Boban Benjamin Braspenning, gaat de theaters in met zijn debuutvoorstelling ‘Boompje Beestje’. In Langs de Lijn en Omstreken vertelt hij over zijn muzikale voorstelling waarin de pechgeneratie en woningnood centraal staat.

Boban bij Spijkers met koppen

Ondanks afraden van Jeroen van Merwijk maakte Boban Benjamin Braspenning de overstap van consultant naar cabaretier. 

Boban in de DUB

Boban Benjamin Braspenning (28) deed de bachelor Bestuurs- & Organisatiewetenschap en daarna nog twee masters op het gebied van communicatie en filosofie. Hij verkoos een carrière als cabaretier boven die van consultant.

Boban in de Mezza

Hoewel er weinig te lachen valt in de huidige wooncrisis maakte cabaretier Boban Benjamin Braspenning (28) er een voorstelling over. ‘Ik probeer het wel een beetje vrolijk en opgewekt te houden.’ 

Cabaretgala

Tijdens het Cabaretgala heb ik een ode gebracht aan Peter Pannekoek, Tim Franssen, Sanne Wallis de Fries, Pieter Derks, Wim Helzen en André Manuel: de genomineerden van de Poelifinario Engagement 2022.

Jubelton

De jubelton. Het ideale geschenk voor tijdens de feestdagen (van 2022). Eet je tonnetje rond, en schenk je tonnetje rond! Haal de kerst in huis en haal een huis met kerst. Lang leve de jubelton. Proost.

Sfeerverslag

Een teasertje van een optreden in de Kleine Komedie. Of een sfeerverslagje. Of een promo. Hoe je het ook noemt, een filmpje.

Geen Financieel Advies

Wil jij 30K verdienen door te doen wat je leuk vindt? DAT KAN!!! Maar dan moet je wel snel zijn. Vanochtend het FD gelezen en heb echt een sicke loophole gevonden. Gratis tip: volg je oerinstinct 

Ome DUO

Samen met MomentOpnames maakte wij het studentenlevenslied over studieschuld. Ome DUO. Viraal gegaan op Dumpert en kapotgedraaid op menig studentenvereniging.